Czekoladowe lody 100% RAW

Ten przepis na pewno znasz i bardzo dobrze, bo sprawdzi się on w każdej kuchni. Szybki do przygotowania, dwuskładnikowy. Jedynie trzeba poczekać aby lody się zmroziły.

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany
  • 3 łyżki surowego kakao

Przygotowanie: 

Banany obierasz i miksujesz z kakaem. Najlepiej zrobić to w mikserze kielichowym. Ale zwykłym blenderem też się da to zrobić.

Ja używam do tych lodów prawdziwego, surowego kakaa, czyli zmielonych ziaren kakaowca.
Dzięki temu lody smakują obłędnie i nie czuć żadnej goryczy. I co najważniejsze, wszystkie składniki są w 100% surowe i naturalne.

Przekąska idealna dla każdego, ponieważ nie zawiera glutenu, cukru, zbóż. Jedynie trzeba uważać na osoby uczulone na kakao. Ale zawsze można je zastąpić karobem i sprawa załatwiona.

Smacznego


Powrót

Dodaj komentarz